Werkwijze

Werk aan een goed en blijvend resultaat met een gediplomeerd Gewichtsconsulente met ervaring als diëtist

Werkplek Gewichtscoach Zwolle

Samen werken aan een gezond gewicht

Bij het coachen bespreken we veel van jouw persoonlijke gewoontes en patronen. Dan is het wel zo prettig om te weten met wie je dat gaat bespreken en wat de werkwijze is. Daarom is er de mogelijkheid om vrijblijvend en kosteloos kennis te maken met elkaar tijdens een kennismakingsgesprek.

Een kennismakingsgesprek is niet verplicht. Misschien ben je wel zo enthousiast en gemotiveerd dat je gelijk met een intakegesprek van start wil gaan. Dat kan! Hieronder kun je lezen wat we bij een intake- en vervolgconsult gaan doen. En wat als je je streefgewicht hebt bereikt?

Tijdens dit gesprek leren we elkaar een beetje kennen en bespreken we wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten. Ik geef aan hoe de consulten er uitzien, welke materialen je tijdens de begeleiding krijgt en wat de begeleidingsmogelijkheden zijn.

Heb je zin om aan de slag te gaan?

Maak een afspraakBekijk de tarieven

Bij het intakegesprek bespreken we jouw leef-, eet- en bewegingspatroon. Je lengte en gewicht worden bepaald en ik bereken jouw BMI. De BMI is een maat voor overgewicht en geeft het eventuele gezondheidsrisico aan.

We spreken jouw voedingspatroon en voorkeuren uitgebreid door en stellen samen een behandelplan op met daarbij doelen voor de korte en lange termijn.

De doelen omvatten jouw streefgewicht, maar ook veranderingen in het eet- en beweegpatroon. Je krijgt een informatiemap mee met een variatielijst, achtergrondinformatie en veel praktische tips. Na afloop van het intakegesprek stuur ik je een persoonlijk advies en een voorbeeld dagmenu.

Heb je zin om aan de slag te gaan?

Maak een afspraakBekijk de tarieven

In de vervolgconsulten bespreken we hoe het in de voorgaande periode met je is gegaan, waar de knelpunten zitten en hoe we die aan kunnen pakken. Uiteraard word je ook gewogen. We nemen het voedingspatroon door en bespreken de eventuele moeilijke momenten die je verwacht voor de komende periode, zoals feestjes, etentjes, vakantie en feestdagen. Je krijgt van mij informatie en tips op gebied van voeding, beweging, variatie en eetgedrag.

Heb je zin om aan de slag te gaan?

Maak een afspraakBekijk de tarieven

Als je het streefgewicht hebt bereikt, is het van belang dat je het streefgewicht behoudt. Je hebt gezonde voedingsgewoonten aangeleerd die je voor een terugval behoeden. Na het behalen van jouw streefgewicht kunnen we nog een aantal korte vervolgconsulten afspreken om te voorkomen dat je vervalt in oude eetgewoonten en weer aankomt in gewicht.

Heb je zin om aan de slag te gaan?

Maak een afspraakBekijk de tarieven