Over de GewichtsCoach

Ik help je graag op weg naar een goed gewicht met gezonde, lekkere voeding en voldoende beweging

overgc

Het begeleiden van mensen op hun weg naar een blijvend gezond gewicht

Na mijn studie Voeding en Diëtetiek heb ik bijna 20 jaar als diëtist bij de Thuiszorg gewerkt. Daar vond ik vooral voldoening in het begeleiden van mensen met overgewicht , maar merkte ook dat de begeleidingsmogelijkheden vaak niet voldoende waren. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om me als gewichtscoach volledig te richten op het begeleiden van mensen op hun weg naar een gezond gewicht. Als voorbereiding op mijn eigen praktijk heb ik de opleiding Gewichtsconsulent gevolgd.

Ik wil mensen graag helpen om af te vallen en weet dat voor iedere persoon met overgewicht een andere aanpak gewenst is. Daarom werk ik niet met standaard adviezen, maar geef ik iedereen een advies op maat. Ik beschik over een ruime voedingskennis en kan je veel praktische tips geven. Voorbeelden van praktische tips vind je ook in mijn artikelen op deze website.

Naast een gezond voedingspatroon is het belangrijk om voldoende te bewegen. De bewegingsadviezen die ik geef zijn ook op maat, omdat het niet voor iedereen haalbaar is om te gaan sporten. Met extra aandacht voor beweging in je dagelijkse patroon kun je al een goed resultaat bereiken.

Ik help je graag op weg naar een goed gewicht met gezonde, lekkere voeding en voldoende beweging.

Sylvia Hoebink

Zin om te beginnen? Neem contact met mij op voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking.

Nieuws en artikelen

Extra maatregelen tegen overgewicht

Als je de overgewicht pandemie aan wil pakken, moet de eetomgeving gezonder worden. Op verzoek van het RIVM hebben experts op het gebied van preventie en leefstijl extra maatregelen tegen overgewicht en problematisch alcoholgebruik opgesteld om dit verder terug te dringen. Volgens het RIVM zijn de ambities uit het Nationaal Preventieakkoord uit 2018 niet haalbaar zonder deze extra maatregelen. Het Voedingscentrum vraagt het aankomende kabinet hiermee voortvarend aan de slag te gaan. Lees meer

Slaap en gezondheid

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen slaap en gezondheid. Veel van dit onderzoek wijst erop dat minder slaap nadelig kan zijn voor de gezondheid. Het kan de energiebalans en zodoende de energie-opname verhogen. In dit artikel worden de meest recente inzichten op een rij gezet. Lees meer

Beweegrichtlijnen: verbeter fitheid en spierkracht

De Beweegrichtlijnen zijn in 2017 geïntroduceerd als vervanging van de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen bestond uit de Beweegnorm (minimaal 5 dagen per week 30 minuten matig intensief bewegen), de Fitnorm (minimaal 3 dagen per week 20 minuten zwaar intensief bewegen) en de Combinorm (voldoen aan de Beweeg en/of Fitnorm). De nieuwe Beweegrichtlijnen verwerken de wetenschappelijke inzichten van de afgelopen 20 jaar en zijn opgesteld door de Commissie Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad op verzoek van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Lees meer