Voorkomen van het jojo-effect

Wie kent het niet, het beruchte jojo-effect? Afvallen en weer aankomen, soms zelfs tot een hoger gewicht dan je voorheen had. Het jojo-effect wordt veroorzaakt door een natuurlijk mechanisme. In tijden van voedselschaarste gaat het lichaam zuiniger om met de energie en wordt de stofwisseling lager. Bij streng lijnen gebeurt dat ook. Om dat te voorkomen is het dus belangrijk om geen streng dieet te gaan volgen. In eerste instantie val je met een streng dieet wel goed af, maar je stofwisseling wordt lager en dan wordt het lastig om nog kilo’s kwijt te raken. Zodra je geen resultaat meer ziet wordt het moeilijker om gemotiveerd te blijven.live streaming movie The Matrix

Door stapsgewijs en structureel je voedingspatroon aan te passen kun je het jojo-effect voorkomen. Met een volwaardige en gevarieerde voeding krijgt je lichaam voldoende voedingsstoffen en kan je stofwisseling optimaal functioneren. Daarnaast is het belangrijk voldoende te bewegen. Lichaamsbeweging zorgt er voor dat je stofwisseling (verbranding) hoger wordt.

Afvallen hoeft dus niet snel te gaan. Het is ongezond voor je lichaam en het vergroot de kans dat je weer (snel) aankomt. Geleidelijk afvallen is gezonder en geeft je een beter resultaat voor de lange termijn.